AVRUPA’DA YAŞAYAN TÜRKLER İKİ CAMİ ARASINDA BEYNAMAZ KALDILAR
2 dakika okuma süresi
5,4 milyonu AB ülkelerinde olmak üzere, Avrupa’da yaşayan 6 milyon insanımız içinde yaşadıkları ülkelerde eskiden yalnızca ırkçılıkla savaşırlardı. Ardından İslamafobi ortaya çıktı ve son olarak da Türkofobi bizim insanlarımız üzerinde negatif etki yapıyor.
Türkiye’deki hükümete tepkili olan Avrupalı liderler, söylevleriyle bu ülkelerde yaşayan Türkleri de Türkofobi çerçevesinde hedef haline getirdiler. Bu çok kötü bir gelişme. İlk olarak 1992’de Möln’de 3 Türk kadınının yakılmasıyla gelişen nu olay, daha sonra Solingen ve Ludwigshafen’la devam etti.
Türkiye bu insanlarımıza ciddi bir şekilde sahip çıkmak zorunda
Özellikle İslamafobi ve Türkofobiye karşı, Diyanet İşleri Başkanı’nın yanında ciddi bir heyetle, Avrupa’da Almanya, Fransa, İngiltere ve Belçika gibi ülkelere gidip bu ülkelerin liderleriyle, başbakanlarıyla görüşmeli ve tepki ortaya koymalıdır.
Pompeo giderayak İstanbul’da Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi’ni ziyaret ederek bir örnek teşkil etmişti. Fransa’da 47 cami ciddi bir şekilde izleniyor ve kapatılma noktasına geldi. Yarın öbür gün bu gelişmeler Hollanda, Avusturya ve Almanya’da da görülebilir.
Son yıllarda gerek Cumhurbaşkanı, gerek muhalefet liderleri Avrupa’da pek boy göstermiyorlar. Avrupa’daki liderlerin Türkiye karşıtlığına karşı ne hükümet düzeyinde, ne CHP’nin katılmadığı Sosyalist Enternasyonel’de bir tepki yok. Meral Akşener’de bu konuda önemli adımlar atabilir. Avrupalı Türklerin durumu her geçen gün daha da kötüleşiyor.

Türkiye-Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı Başkanı ve Brandday.net Genel Yayın Yönetmeni.