BRANDDAY

Tarafsız, yorum-haber ve analiz.

ABD VE YUNANİSTAN’IN İŞBİRLİĞİ HER GEÇEN GÜN GELİŞİYOR

2 dakika okuma süresi

Biden iktidara gelir gelmez Türkiye’ye tavır koydu. Özellikle 170 parlamenterin mektubu ve Türkiye’yi kınamasından sonra Biden, Türkiye’ye karşı daha da sertleşti. Biden’ın sertleşmesi özellikle Kürt sorununda ortaya çıkıyordu. Kürtlere devlet kurdurmakta kararlı olan Biden, Türk sınırına 1 KM kala Kürtlere askeri üs kurup silah yollarken, Irak’ta da bu konuda Türkiye aleyhine destek veriyor.


TÜRK-AMERİKAN İLİŞKİLERİNDE KRİZ DERİNLEŞİYOR


İlginç tarafı Biden, İran’a beklendiği kadar sert çıkmıyor, buna karşılık Türkiye’ye S-400 konusunda çok sert ve Halk Bankası konusunda da Türkiye’nin aleyhinde bir karar çıkartacağı ABD’de yankılanmış durumda. FETÖ’yü Trump gibi aynı şekilde koruyan Biden, FETÖ’nün CIA’nin bir parçası olduğunu da kanıtlıyor.


EN ÖNEMLİ GELİŞMELER YUNANİSTAN’DA OLUYOR


ABD tarafından Dedeağaç’a 240 helikopterin yerleştirilmesi, 7 bin askerin burada konuşlandırılması dışında büyük ölçüde zırhlı araçlarda Yunanistan’da yer alıyor. Dedeağaç’taki bu gelişmeler Batı Trakya’daki Türkler tarafından kınanırken, aynı şekilde Yunanlılarda Dedeağaç’ın bir Amerikan üssüne dönüşmesine karşı tavırlılar. Bunun yanında Yunanistan işgal ettiği ada sayısını 20’ye çıkardı ve hepsini ciddi bir şekilde silahlandırıyor. ABD, Dedeağaç’taki askeri yığınakı nedeniyle hem Türkiye’ye gözdağı verirken, hem Rusya’ya gözdağı verip, Karadeniz’deki emellerini ortay çıkartıyor.


TÜRKİYE’DEN ABD’YE KARŞI EN UFAK BİR TEPKİ YOK


Ara sıra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD’yi kınıyor fakat kınamak yeterli değil. Niye İncirlik ve Kürecik başta olmak üzere Amerikalıların Türkiye’deki askeri üslerine yönelik bir yaptırım düşünülmüyor. Kürt devleti kurulmadan ABD İncirlik’i hiçbir şekilde terk etmek istemez. Bu konuda ısrarcı olmamız şart. ABD’nin bu yönetiminin tam anlamıyla Türkiye karşıtı olduğu ortaya çıktı. Başta Halk Banka’sı olmak üzere Türkiye karşıtı adımlar planlanıyor. Daha önce Türkiye’deki demokratik güçleri destekleyeceğini belirten Biden hiç kusura bakmasın, Türkiye halkının ABD’den gelecek bir demokrasiye ihtiyacı yok. Türk halkı kendi demokrasisini ihya edecek iradeye sahiptir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir