BRANDDAY

Tarafsız, yorum-haber ve analiz.

AB ÜYELİĞİ TÜRKİYE’YE EKONOMİK, İNSAN HAKLARI, DEMOKRASİ VE DIŞ SINIR GÜVENLİĞİ AÇISINDAN İYİ BİR PERSPEKTİF SUNABİLİR

2 dakika okuma süresi

26 Mart tarihinde Brüksel’de toplanacak olan AB Zirvesi öncesi, Yunanistan Arap ülkelerini de yanına alarak Doğu Akdeniz’de manevra üzerine manevra yapıyor. Türkiye ile öngörülen görüşmeleri yapmamak için her yolu deniyor ve ülkemizi tahrik etmek için Ege’de işgal etmediği ada kalmadı. Sıra yavaş yavaş Gökçe Ada’ya kadar yaklaşıyor.

TÜRKİYE AB’DEN NELER TALEP ETMELİ?

Bütün bunlara rağmen Türkiye bu tahriklere kapılmadan AB Zirvesi’ne hazırlanmalı. Bu konuda Türkiye’nin somut adımlar atması lazım ancak bu alanda pek somut adım göremiyoruz. Somut adımlar neler olabilir? Bunu pek çok kere dile getiriyoruz. Üyelik görüşmelerinin tekrar açılaması, Gümrük Birliği’nin iyileştirilmesi, Türkiye’ye şu anda belirli bir perspektif sunabilecek olan “özel statü” konusunun açıklığa kavuşturulması.

TAVAK VAKFI BU KONUDA TOPLANTI DÜZENLİYOR

TAVAK Vakfının belirli bir süredir dile getirdiği “özel statü” konusunda vakıf gerek Dışişleri Bakanlığı, gerekse muhalefet partisi CHP açısından önemli adımlar attı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı,  bu konuyu inceleyen kişilerin başında geliyor. Hedef 26 Mart’tan önce bu gündemin AB tarafından ele alınması. Gümrük Birliği’nin yenileşmesi, AB bütçesine katkı (para ödemek ve para almak), Avrupa Savunma ve Güvenlik Kimliği’nde NATO ülkesi olarak AB ülkeleri gibi söz sahibi olmak geliyor.

Bu konuları TAVAK Vakfı olarak 18 Perşembe günü saat 14:00-17:00 arasında 21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı ile birlikte uzmanlarla dile getiriyoruz. Bunun Türkiye’de ilgi göreceğinden eminiz. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir