BRANDDAY

Tarafsız, yorum-haber ve analiz.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının tek olumlu yönü

2 dakika okuma süresi

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısından sonra AB Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen Ukrayna’nın AB’de yeri olduğunu açıkladı. Buna göre Ukrayna ikiye bölünmeden, belirli bölgeleri kaybederek AB’nin üyesi olacak. Ukrayna’nın NATO üyeliği zor fakat AB’ye üyeliğinin önü açılmış bulunuyor. Ukrayna kendi açısından AB üyeliğini gerçekleştirme şansına sahip olacak. Bu Türkiye’nin de desteklediği bir gelişmeydi. Kuzey komuşumuz Ukrayna, AB’nin bir parçası oluyor.  

Türkiye hala AB’yi bekliyor. Herhalde yakında Orta Asya Türk Cumhuriyetleri de AB’nin parçası olabilecek duruma gelir. Bugünkü hükümet devam ettikçe Türkiye’nin hiçbir zaman AB’ye üye olamayacağını söyleyebiliriz.  

AB ülkelerinde nihayet Ukrayna ile dayanışma ön plana çıktı. Almanya bu konuda başı çekiyor. Her türlü silah ve mali yardımda bulunmaya hazır. Diğer AB ülkeleri de bu konuda Almanya ile yarışa girdiler.  

Rusya hata yaptı!  

Rusya Ukrayna’yı istila ederek Ukrayna’nın AB üyesi olmasının önünü açtı. Böylece Ukrayna çok hızlı bir şekilde AB’nin 28. Üyesi olacak. Üye olması planlanan Balkan ülkelerinin de önüne geçecek. Bunu hepimiz göreceğiz. Şimdiden Ukrayna’yı tebrik etmemiz lazım.  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir