BRANDDAY

Tarafsız, yorum-haber ve analiz.

Türkiye Sınırlarından Vizesiz Geçişlere İzin Vermemeli

2 dakika okuma süresi

Taksim, İstiklal Caddesinde Suriye’den gelen bir teröristin 6 kişinin ölümüne, 81 kişinin de yaralanmasına neden olan bombalı saldırı gösteriyor ki, Türkiye’nin sınırlarının açık olması, özellikle Suriye üzerinden gayet rahat bir şekilde terörist faaliyetlerde bulunmak için ülkeye giriş yapılıyor olmasından bir kez daha anlaşılıyor ki; Türkiye sınırlarını bir an evvel kontrol ve koruma altına almalı. Sınırlardan vizesiz geçişlere izin vermemelidir. Sadece Suriye ve Afganistan’dan gelenler değil, Orta Asya Cumhuriyetlerinden gelenlerde ülkemiz için tehlike arz etmektedir. Orta Asya Cumhuriyetlerinden gelenler de Türkiye’den bir daha geri dönmemekte, kaçak olarak ülkemizde çalışarak hayatlarını sürdürmektedirler.

Sınırlarda uygulanması gereken tedbirleri almak artık Göç İdaresinin sınırlarını aşmaktadır. Bu konuda Türkiye’nin gösterdiği alicenaplık, artık Türk halkına zarar vermekte, insanların katledilmesine yol açmaktadır. 

Bu açıdan Zafer Partisi Başkanı Ümit Özdağ’ın yaptığı çağrılara diğer siyasi partilerde kulak vermelidir. Türkiye’nin AB ile olan sınır anlaşmasını artık iptal etmesi, sınırlardan geçenlerin AB ülkelerine geçmek istemelerine izin vermesi lazımdır. Bunlar Türk halkının korkusuzca yaşayabilmesi için gerekli tedbirlerdir. 

Yakın zamanda tüm bunların gerçekleşmesi adına bütün siyasi partilerin işbirliği yapması halkın beklentisidir. Bu konuda 6’lı Masada öngördüğü tedbirleri bir an evvel açıklamalıdır. AKP-MHP iktidarına karşı planlanan programlarını halka anlatmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir