BRANDDAY

Tarafsız, yorum-haber ve analiz.

İstanbul’da balıkçı kasabası: Anadolu Kavağı

2 dakika okuma süresi

Anadolu Kavağı’yla ilgili bilmeniz gereken en önemli bilgi, İstanbul’un Poyrazköy, Anadolu Feneri gibi Anadolu Yakası’nda Şile’den sonra belki de gidip görebileceğiniz son doğal güzelliklerden birisi olduğudur.

Niçin mi?

İstanbul Boğazı’nın Anadolu Feneri’nden bir önceki durağı olan Anadolu Kavağı, Beykoz’un tüm renklerini bir arada yaşatıyor; yeşille, mavinin aşkı olarak tanımlayabileceğimiz Beykoz’un eski bir kasabası görünümünde olan Anadolu Kavağı’nda halkın temel geçim kaynağı turizmdir.

Anadolu Kavağı için başlıca turizm unsurlar doğası ve denizidir. Yerel halk dışında özellikle mesire alanlarında piknikler Beykoz halkınında tercihidir. Ancak ana turizm unsuru Yoros Kalesi’dir. Bu Doğu Roma döneminden kalan kale ne yazık ki Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait bir ören yeri olarak kullanılmamaktadır. Ciddi bir şekilde revize edilmesi gereken ve park planlamasının yapılması gereken bu M.Ö yapılmış kalede 2015 yılında sahipsizlikten eserler çalınmıştır.

Anadolu Kavağı’nda bir de Yüşa Peygambere ait olduğuna inanılan bir türbe de bulunmaktadır. Bu türbe de özellikle yaz döneminde yoğun ziyaretçi çekmektedir. Anadolu Kavağı’nda yol boyunca çay bahçeleri, mesire alanları oldukça popülerdir. Öyle ki Karaday’ı dizisinde çok popülerleşen alana Körfez’den gelen zengin Araplarda ilgi gösteriyor.

ŞİMDİ ESAS ÖNEMLİ NOKTAYA GELDİK… NEREDE YEMEK YİYECEĞİZ?

İstanbul’da uzun yıllar çeşitli restoranlarda çalışan Şef Hüseyin Yıldız’ın mekanı Kavak Balıkçısı’nı deneyin. Hüseyin Yıldız Çengelköy ve Beylerbeyi Villa Bosphorus’tan tanıdığımız Ardahanlı bir abimiz. Zaten Kavak meydanında restoranlara doğru şöyle bir bakarken kısa boylu kel bir adam size sesleniyor olacak… Kesinlikle o adama kulak kesilin. Ben yine tanımanız için Kel Hüseyin abimizin bana Whatsapp’tan attığı fotoğrafını aşağıya bırakıyorum.

Kel Hüseyin abimiz size başlangıç olarak mezelerinden ikram edip ara sıcak küçük balık (istavrit ya da hamsi) yaptırabilir ya da kalamar, karides veya ahtapot ızgaranın tadını çıkartabilirsiniz. Ancak size tavsiye eğer rakı içecekseniz kontrolü Hüseyin Abi’ye bırakmanız olacak. Kendisi harika bir şekilde organize edebiliyor. Biz 4 kişi gitmiştik. 70’lik rakı, beyaz peynir kavun ve özel hazırladığı mezelerden getirdi. Biz daha farkına varmadan bize küçük balık istavrit yaptırdı. Ana yemek olarak da size deniz levreğini 4 parça olacak şekilde hazırlayabiliyor. Elbette yine siz kendi isteğinize göre balığı seçebilirsiniz.

Sizde gün batımında Anadolu Kavağı’nın tadını çıkarmak istiyorsanız, Kavak Balıkçısı’na şans verin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir